Arbetsrätt ska inte vara ett hinder

OS-guldmedaljören Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricsson är två stora namn inom hästsporten. För att kunna fokusera fullt ut på sin verksamhet har de valt att ta använda sig av vårt tjänst “HR-chef på abonnemang”. Vi tar hand om personalfrågorna och arbetsrätten som givetvis inte får vara ett hinder för fortsatta framgångar!

HR-chef på abonnemang

Att tävla på internationell nivå inom hästhoppning är ett större företag än vad många kanske förstår och det krävs hjälp av en hel del medarbetare. Med anställda kommer personalfrågor som kräver en djup kunskap inom arbetsrätt, vilket vi på Arbetsrättsbyrån MBL 11 givetvis har.

Vi har försäkrat oss om att det finns anställningsavtal som är anpassade efter verksamhetens art och krav. Vi har, tillsammans med skyddsombud, genomfört skyddsrond för att garantera att de anställda har bra och trygg arbetsmiljö. Därtill har vi, tillsammans med Grevlunda, tagit fram en personalhandbok med goda rutiner för verksamheten.

Ett abonnemang hos Arbetsrättsbyrån MBL 11 innebär även att vi bistår bolaget vid uppkomna problem. Det kan exempelvis röra sig om förhandlingar med den fackliga organisationen, uppsägningar eller i värsta fall tvist. Oavsett finns vi där och hanterar hela processen, så att bolaget kan fokusera på det som är viktigast dvs. verksamheten!

Hur skulle vi kunna hjälpa dig?

Tveka inte att höra av dig för ett förutsättningslöst samtal om din verksamhet. Vi kan snabbt se vilka behov du har inom HR och arbetsrätt.

Andra Kundcase

Kundcase - Interimslösningar

När Coronapandemin lamslog världen under 2020 var besöksnäringen en av de branscher som drabbades hårdast. Detta innebar att VISITA (besöksnäringens arbetsgivarorganisation) överöstes med frågor från förtvivlade medlemsföretag. För att hantera situationen valde VISITA att ta hjälp av oss på Arbetsrättsbyrån MBL 11.

Kundcase - Arbetsrättsjurist

En säljare valde att stämma bolaget på grund av fingerad arbetsbrist. Som ombud för bolaget ledde vi vår klient genom processen både i tingsrätten och Arbetsdomstolen. Ärendet slutade med vinst för bolaget i Arbetsdomstolen, AD 2020 nr 2.

Kundcase - HR-chef på abonnemang

Att arbeta med HR innebär ansvar för en mängd olika frågor. Det kan handla om rekrytering, rehabilitering, lön och villkor, introduktion av nyanställda, försäkring och pension, arbeta med välmående, stötta chefer, konflikthantering, kommunikation och chefsstöd samt arbetsrätt och förhandlingar.