Specialistkompetens inom arbetsrätt och HR-frågor.

Vi ger förebyggande stöd i form av översyn av anställningsavtal, personalhandbok, arbetsmiljöarbete, lönebildning mm. Har verksamheten ett akut problem med en anställd, fackförbund, arbetsmiljöverket eller kanske blivit stämd i domstol så finns vi här för dig. Beroende på omfattningen av dina behov har vi tre tjänster.

Arbetsrättsjurist​

För dig som har ett omedelbart behov av hjälp med att lösa en arbetsrättslig tvist eller frågeställning.

HR-chef på abonnemang​

För dig som vill förebygga problem genom att ha tillgång till en HR-chef på timbank att använda när verksamheten kräver det.

Interimslösningar​​​

För dig vars verksamhet har behov av tillfällig uppbackning av en arbetsrätts- eller HR-expert.

Guider

Som vår kund ser vi till att löpande hålla dig informerad om arbetsrättsliga nyheter eller aktualiteter. Ta gärna del av några av de utbildningar vi har hållit.
HR

Vad innebär förändringarna i huvudsak?

– Staten kommer (via Kammarkollegiet) att tillhandahålla grundläggande omställnings- och kompetensstöd för individer som inte omfattas av kollektivavtal.
– Arbetsgivare med kollektivavtal kan få statligt ersättning för motsvarande om tjänsterna tillhandahålls av ”registrerad omställningsorganisation”.
– Ett nytt statligt omställningsstudiestöd.
– Förbättrat tjänsteutbud och större målgrupp via parternas omställningsorganisationer (TRR och TSL).

Arbetsmiljö

Nu när så många kollektivavtal är under omförhandling så är kunskap om vad som gäller vid strejk en viktig kunskap att ha. En strejk innebär att arbetare på en arbetsplats lägger ned arbetet i syfte att påverka arbetsgivaren, och är en typ av stridsåtgärd. Strejk har ända sedan fackföreningsrörelsens första tid varit arbetstagarnas yttersta stridsåtgärd i arbetskonflikter. När två parter kommit så lång att stridsåtgärder är aktuella så har man kommit längst ner på konflikttrappan, nu är syftet att ekonomiskt skada sin motståndare.

HR

När en anställd blir sjuk kan denne få ersättningar från flera olika håll. Du som arbetsgivare betalar ut sjuklön och Försäkringskassan betalar ut sjukpenning och sjukersättning. Beslutet om sjukersättning tas av Försäkringskassan, med medicinskt stöd genom läkarutlåtande, och det är även Försäkringskassan som betalar ut sjukersättningen.

Våra kundcase

Vi har hjälpt arbetsgivare sedan 2018. Många arbetsgivare får vi vår första kontakt med i domstolstvister, andra kommer till oss för att förebygga problem och ibland tar vi oss an interimsuppdrag.
Kundcase - HR-chef på abonnemang

OS-guldmedaljören Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricsson är två stora namn inom hästsporten. För att kunna fokusera fullt ut på sin verksamhet har de valt att ta använda sig av vårt tjänst “HR-chef på abonnemang”. Vi tar hand om personalfrågorna och arbetsrätten som givetvis inte får vara ett hinder för fortsatta framgångar!

Kundcase - Interimslösningar

När Coronapandemin lamslog världen under 2020 var besöksnäringen en av de branscher som drabbades hårdast. Detta innebar att VISITA (besöksnäringens arbetsgivarorganisation) överöstes med frågor från förtvivlade medlemsföretag. För att hantera situationen valde VISITA att ta hjälp av oss på Arbetsrättsbyrån MBL 11.

Kundcase - Arbetsrättsjurist

En säljare valde att stämma bolaget på grund av fingerad arbetsbrist. Som ombud för bolaget ledde vi vår klient genom processen både i tingsrätten och Arbetsdomstolen. Ärendet slutade med vinst för bolaget i Arbetsdomstolen, AD 2020 nr 2.