Man ska kunna sitta bekvämt i stolen som HR

Att arbeta med HR innebär ansvar för en mängd olika frågor. Det kan handla om rekrytering, rehabilitering, lön och villkor, introduktion av nyanställda, försäkring och pension, arbeta med välmående, stötta chefer, konflikthantering, kommunikation och chefsstöd samt arbetsrätt och förhandlingar.

HR-chef på abonnemang

HR Alina Carlsson med bakgrund från VISMA som lönespecialist ville få tillgång till kontinuitet och helt kunna lämna över arbetsrätt och förhandling. Som en förmån fanns våra utbildningar vi håller en gång i kvartalet tillsammans med andra kollegor i Sverige.

HR-chef på abonnemang

Med en verksamhet med både tjänstemän och arbetare, kontor och produktion dyker det ständigt upp arbetsrättsfrågor och förhandlingar. I verksamheten finns flera lokala fackligt engagerade och det finns fyra fackförbund representerade. Detta gör att en ensam HR har mycket att hantera och många gånger ett behov av ett bollplank för att få bekräftat det man redan vet.
Vi har försäkrat oss om att det finns anställningsavtal som är anpassade efter verksamhetens art och krav. Vi har, tillsammans med HR hanterat vanligt förekommande frågor som ledighetsregler, lönefrågor, bemanningsföretag mm. Tillsammans med fackförbunden förstås också genomfört förhandlingar.

Oavsett vad du behöver hjälp med finns vi där och hanterar hela processen från ax till limpa om du önskar det.

Ensam med HR-ansvaret?

Det är många olika områden att hantera som HR. Det går inte att vara expert på allt. Låt oss ta hand om något område eller HR-projekt som ännu inte startat.

Andra Kundcase

Kundcase - HR-chef på abonnemang

OS-guldmedaljören Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricsson är två stora namn inom hästsporten. För att kunna fokusera fullt ut på sin verksamhet har de valt att ta använda sig av vårt tjänst “HR-chef på abonnemang”. Vi tar hand om personalfrågorna och arbetsrätten som givetvis inte får vara ett hinder för fortsatta framgångar!

Kundcase - Interimslösningar

När Coronapandemin lamslog världen under 2020 var besöksnäringen en av de branscher som drabbades hårdast. Detta innebar att VISITA (besöksnäringens arbetsgivarorganisation) överöstes med frågor från förtvivlade medlemsföretag. För att hantera situationen valde VISITA att ta hjälp av oss på Arbetsrättsbyrån MBL 11.

Kundcase - Arbetsrättsjurist

En säljare valde att stämma bolaget på grund av fingerad arbetsbrist. Som ombud för bolaget ledde vi vår klient genom processen både i tingsrätten och Arbetsdomstolen. Ärendet slutade med vinst för bolaget i Arbetsdomstolen, AD 2020 nr 2.