Arbetsmiljö, lönebildning,  anställningsavtal och förhandling.

Det är några områden vi hjälper våra kunder med. Visselblåsarlösning, personalhandbok, som stöd i fackliga förhandlingar eller juridiska ombud i domstolstvister är andra. Här kan du se några exempel på vad vi kan hjälpa din verksamhet med från tidigare eller befintliga kunder.
Kundcase - HR-chef på abonnemang

OS-guldmedaljören Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricsson är två stora namn inom hästsporten. För att kunna fokusera fullt ut på sin verksamhet har de valt att ta använda sig av vårt tjänst “HR-chef på abonnemang”. Vi tar hand om personalfrågorna och arbetsrätten som givetvis inte får vara ett hinder för fortsatta framgångar!

Kundcase - Interimslösningar

När Coronapandemin lamslog världen under 2020 var besöksnäringen en av de branscher som drabbades hårdast. Detta innebar att VISITA (besöksnäringens arbetsgivarorganisation) överöstes med frågor från förtvivlade medlemsföretag. För att hantera situationen valde VISITA att ta hjälp av oss på Arbetsrättsbyrån MBL 11.

Kundcase - Arbetsrättsjurist

En säljare valde att stämma bolaget på grund av fingerad arbetsbrist. Som ombud för bolaget ledde vi vår klient genom processen både i tingsrätten och Arbetsdomstolen. Ärendet slutade med vinst för bolaget i Arbetsdomstolen, AD 2020 nr 2.

Kundcase - HR-chef på abonnemang

Att arbeta med HR innebär ansvar för en mängd olika frågor. Det kan handla om rekrytering, rehabilitering, lön och villkor, introduktion av nyanställda, försäkring och pension, arbeta med välmående, stötta chefer, konflikthantering, kommunikation och chefsstöd samt arbetsrätt och förhandlingar.

Kundcase - Interimslösningar

Som ett medelstort företag utan tidigare HR-chef och med nya chefer och kommande verksamhetsförändringar valde MERAB att ta hjälp av oss på Arbetsrättsbyrån MBL 11.

Kundcase - Arbetsrättsjurist

Familjeföretaget Valvent AB som blivit stämda av en tidigare anställd fick idag rätt i Arbetsdomstolen. Frågan gällde en anställd som ville behålla sina arbetsuppgifter trots att dessa inte längre fanns kvar då företaget förlorat kunder och därför genomfört uppsägningar på grund av arbetsbrist.